Recept - Soepje met champignons, lente-ui en garnalen (Pascalle Naessens)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Soepje met champignons, lente-ui en garnalen (Pascalle Naessens), 4.5 out of 5 based on 2 ratings
Soepje met champignons, lente-ui en garnalen
Recept Afdrukken
Dit zalige soepje komt uit de erg succesvolle receptentrommel van Pascale Naessens. Zoals je mag verwachten van haar gerechten is dit een simpel, gezond maar geweldig lekker soepje. Een absolute aanrader!
Soepje met champignons, lente-ui en garnalen
Recept Afdrukken
Dit zalige soepje komt uit de erg succesvolle receptentrommel van Pascale Naessens. Zoals je mag verwachten van haar gerechten is dit een simpel, gezond maar geweldig lekker soepje. Een absolute aanrader!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 5minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de onderkanten van de champignonstelen af. Grote exemplaren snijd je in vier, kleintjes mogen heel blijven.
  2. Verhit een behoorlijke hoeveelheid olijfolie en stoof de champignons tot ze gaar zijn. Roer/schud goed (sauteren). Kruid met peper, geen zout. Hak ondertussen de lente-ui fijn.
  3. Voeg aan de champignons, eenmaal gaar, de sojasaus toe. Roer even en zet vervolgens net onder met water. Laat nog een handvol minuten pruttelen.
  4. Voeg naar wens nog wat peper toe. Haal de soep van het vuur en werk af met de lente-ui en garnalen. Dien dadelijk op, anders worden de garnalen taai. Smakelijk!
Notities

Je kan dit recept ook meer smaak en frivoliteit geven. Stoof de champignons met een teentje look, kruid af met koriander, kurkuma en limoensap om dit simpel soepje tot een feestelijk voorgerecht om te toveren.

Deel dit Recept


Speak Your Mind

*