VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Spek met geroosterde spruiten en champignons (Colruyt)
Spruitjes mogen dan wel een kwalijke reputatie hebben, juist klaargemaakt zijn ze echt wel lekker. In dit recept worden ze piekfijn gecombineerd met kastanjechampignons, wat perfect past bij gebakken spek en een simpel (maar lekker!) gekookt patatje. Lekkere, gewone kost van Colruyt.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kuis de spruitjes en halveer. Laat heel kort koken (blancheren) in lichtgezouten water. Twee minuten volstaan, koel daarna meteen af onder koud water.
  2. Stort de spruitjes uit in een ovenschaal. Voeg de gehalveerde kastanjechampignons en gesnipperde knoflook toe.
  3. Besprenkel met een flinke scheut olijfolie en een beetje vers geperst citroensap. Kruid met peper en zout, roer om en laat een half uurtje garen in een voorverwarmde oven (180°).
  4. Schil ondertussen de aardappelen en kook beetgaar in gezouten water.
  5. Smelt tegen het einde van de gaartijd van de groentjes een klontje boter in een pan. Bak de plakken spek langs elke kant 3 à 4 minuten aan.
  6. Kruid het spek met een snuifje peper (géén zout!) en haal uit de pan.
  7. Blus de pan met een scheut water en roer alle aanbaksels los. Laat even inkoken tot een bruine saus.
  8. Schik de geroosterde groentjes op een bord en verdeel er een beetje geraspte Pecorino over. Serveer met wat braadvocht, de gekookte aardappelen en spek. Smakelijk!