Spiering met bloemkool, aardappelen en pickles (Jeroen Meus)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Spiering met bloemkool, aardappelen en pickles (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Voor een lekker Belgisch gerecht ben je bij Jeroen Meus altijd aan het juiste adres. De sympathieke tv-kok weet als geen ander een alledaagse maaltijd in elkaar te boksen die lekker smaakt en zonder gedoe kan klaargemaakt worden. Spiering, een lekker en goedkoop stukje varkensvlees, wordt in dit toffe recept perfect gekoppeld aan bloemkool en een picklessausje dat inspiratie haalt in de Afro-Amerikaanse keuken.
Spiering met bloemkool, aardappelen en pickles (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Voor een lekker Belgisch gerecht ben je bij Jeroen Meus altijd aan het juiste adres. De sympathieke tv-kok weet als geen ander een alledaagse maaltijd in elkaar te boksen die lekker smaakt en zonder gedoe kan klaargemaakt worden. Spiering, een lekker en goedkoop stukje varkensvlees, wordt in dit toffe recept perfect gekoppeld aan bloemkool en een picklessausje dat inspiratie haalt in de Afro-Amerikaanse keuken.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Kuis ondertussen de aardappelen (schillen hoeft niet) en breng ze aan de kook in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water.
  2. Versnijd de bloemkool in roosjes en voeg toe aan de aardappelen.
  3. Giet de aardappelen en bloemkoolroosjes af als ze gaar zijn. Laat afkoelen en zet opzij.
  4. Kruid het vlees met voldoende peper en grof zout.
  5. Smelt een klontje boter in een ruime pan en kleur het vlees langs elke kant aan. Het hoeft nog niet gaar te zijn. Haal het vlees uit de pan en laat rusten.
  6. Fruit de gesnipperde ui in dezelfde pan. Bestrooi met de bloem, roer om en laat even stoven zodat de bloemsmaak verdwijnt.
  7. Roer er de pickles onder, blus met de witte wijn en laat rustig droogkoken.
  8. Haal de blaadjes van de takjes tijm en voeg met de blaadjes laurier toe aan de picklessaus. Roer er de room onder en werk naar wens af met peper en zout. Voeg eventueel een beetje water toe.
  9. Leg de stukken vlees in de saus en laat op een heel zacht vuurtje verder garen.
  10. Smelt ondertussen opnieuw wat boter in een tweede pan. Voeg ook een scheutje olijfolie toe.
  11. Halveer de gegaarde aardappelen en bak ze op in de pan met de bloemkoolroosjes. Kruid met een snuifje peper en zout.
  12. Serveer de stukjes vlees met voldoende saus, de gebakken aardappeltjes en bloemkoolroosjes. Bestrooi net voor het opdienen met wat gesnipperde lente-ui. Smakelijk!
Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*