VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Spinazietaartje met mini-kalkoenrollade
Met voorgerechtjes experimenteren is altijd leuk. Doordat het kleinere porties zijn, is er wat meer speelruimte. Ook restjes kunnen altijd van pas komen? Heb je nog wat puree over? Met dit receptje maak je er een erg leuk en origineel hapje van.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in lichtgezouten water. Ontdooi ondertussen, indien nodig, de spinazie. Hak extra fijn indien je met verse werkt.
  2. Halveer elk kalkoenlapje in de lengte, een half stukje vlees volstaat per persoon. Maak het vlees desgewenst wat malser en dunner met behulp van een keukenhamer.
  3. Kruid de kalkoenlapjes met een weinig peper en zout. Leg op elk stukje vlees een stukje kaas dat smaller is dan het vlees. Rol netjes op en houd samen met een tandenprikker. Schik ze in een licht beboterde ovenschotel en leg er telkens nog een klein stukje kaas bovenop.
  4. Schijf de mini-rollades in een voorverwarmde oven (160°) en laat een klein kwartiertje garen. Je kan ze ook grillen, afhankelijk van de kracht van je grill volstaan zo’n 10 minuten. Laat het vlees zeker niet uitdrogen.
  5. Ondertussen zouden de aardappelen gaar moeten zijn. Pureer met een stamper en voeg de spinazie, melk en het klontje boter toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Maak met behulp van een rond vormpje een taartje per persoon waar je de mini-rollades op kan presenteren. Smakelijk!
Notities

Een klein schepje pickles past uitstekend bij dit gerechtje, mocht je wat meer variatie wensen.