VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Stoofpotje van kikkererwten met kerstomaten en babyspinazie
Kikkererwten zijn heel populair in vegetarische gerechten. Dat is niet toevallig, ze hebben een stevige structuur en zijn heel veelzijdig. Hun smaak is uitgesproken zonder dominant te zijn, waardoor vooral kruidige gerechtjes heel geschikt zijn. Deze lekker pittige stoofpot zit propvol smaak en doet heerlijk wegdromen over zonnige bestemmingen!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote, diepe pan.
  2. Stoof de gesnipperde ui en look met de geraspte gember en het fijngehakte chilipepertje (gebruik gerust meer indien het echt pittig mag zijn). Kruid met wat zout en roer regelmatig.
  3. Verlaag het vuur tot zacht – middelmatig en voeg de uitgelekte kikkererwten toe. Voeg een klein glas water toe en kruid met de komijn, kurkuma en een snuifje peper. Laat enkele minuten koken tot het water bijna verdampt is.
  4. Voeg de kerstomaatjes toe, roer voorzichtig om en laat mee koken tot ze warm zijn en zacht beginnen te worden.
  5. Haal de stoofpot van het vuur en roer en net voor het opdienen de babyspinazie onder. Serveer met een flinke lepel frisse yoghurt, eventueel versierd met wat paprikapoeder en een fris takje munt. Smakelijk!
Notities

Serveertip: deze stoofpot is heerlijk met knapperige stukjes pittabrood. Scheur daartoe enkele broodjes in stukken en schik op een ovenschaal. Besprenkel met zwarte peper, grof zout, olijfolie en wat paprikapoeder. Bak ze knapperig op 200° (5 à 10 minuten).