VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Surf ‘n’ Turf met citroen (Jamie Oliver)
Wanneer je bezoek over de vloer krijgt, zijn er altijd diezelfde culinaire dilemma’s! Met welk gerecht kan ik iedereen plezieren en hoe vermijd ik de hele tijd in de keuken te moeten staan? Jamie Oliver weet gelukkig raad. Dit fantastische recept laat (bijna) al het werk aan je oven, is heerlijk lekker en zit propvol variatie.
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
50minuten
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
50minuten
Ingrediënten
Citroen-marinade
Surf ‘n’ Turf ovenschotel
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een blender tot een dikke, smeuïge saus.
  2. Snijd de worstjes in hapklare stukken, of snijd open en rol tot balletjes.
  3. Doe de stukjes worst met de kippenboutjes (of vleugels) in een ruime ovenschaal. Vul aan met de kerstomaten, halve ui-ringen en gehalveerde citroenen.
  4. Overgiet met de marinade, meng goed om. Bestrooi met grof zout.
  5. Schuif de ovenschaal in een voorverwarmde oven (200°) en laat 40 minuten bakken. Schud of roer nu en dan om.
  6. Voeg de takjes tijm en scampi toe. Pers de citroenen uit (of druk wat plat), roer nog eens om en laat nog 10 minuten bakken.
  7. Serveer de heerlijke Suf ‘n’ Turf ovenschaal met knapperig brood (ciabatta is ideaal) en een frisse salade. Smakelijk!
Notities

Je kan de stukken worst en kip ook eerst even aanbakken in wat olijfolie, dan de marinade toevoegen, een beetje laten inkoken en dan pas de andere ingrediënten toevoegen alvorens de schaal in de oven te zetten. Dat versnelt het kookproces een beetje.