VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (25 votes cast)
Tartaar van gerookte zalm
Iemand verrassen op een makkelijk, eenvoudig voorgerechtje dat toch heerlijk, fris en zelfs ronduit feestelijk is? Met dit receptje moet dat vanzelf lukken.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd/hak de plakjes gerookte zalm met een groot mes fijn tot je een tartaar krijgt (erg fijn, bijna gemalen).
  2. Laat de kappertjes even uitlekken en voeg, samen met de gesnipperde rode ui, toe aan de zalm.
  3. Werk af met een snuifje versgemalen zwarte peper en roer goed tot alle smaken netjes vermengd zijn.
  4. Dresseer netjes in een compact hoopje en serveer eventueel met wat knapperige salade en/of brood.
Notities

Hoewel waanzinnig eenvoudig, is dit voorgerecht een absolute topper. Onder meer in Ierland is dit voorgerecht populair. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een zachte (bij voorkeur Ierse) Whiskey uitstekend bij dit gerechtje past.