Varkenshaas in madeirasaus

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Varkenshaas in madeirasaus, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Varkenshaas in madeirasaus
Recept Afdrukken
Een mals varkenshaasje is niet alleen heerlijk, het leent zich tot allerlei gelegenheden. Dit smakelijke recept zou je gerust zondagse kost kunnen noemen, met knapperige kroketjes is dit een klein feestje! Tegelijkertijd is het een eenvoudig recept dat niet gek veel tijd vraagt, perfect voor een gewone werkdag. De zalig klassieke madeira-saus smeekt alleszins om geproefd te worden...
Varkenshaas in madeirasaus
Recept Afdrukken
Een mals varkenshaasje is niet alleen heerlijk, het leent zich tot allerlei gelegenheden. Dit smakelijke recept zou je gerust zondagse kost kunnen noemen, met knapperige kroketjes is dit een klein feestje! Tegelijkertijd is het een eenvoudig recept dat niet gek veel tijd vraagt, perfect voor een gewone werkdag. De zalig klassieke madeira-saus smeekt alleszins om geproefd te worden...
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Rol in kleine balletjes, ongeveer één centimeter diameter.
  2. Laat ondertussen de varkenshaas op kamertemperatuur komen en kruid rondom met voldoende peper en zout.
  3. Verhit een hoge/ruime braadpan en smelt het klontje boter. Schroei de varkenshaas langs alle kanten op korte tijd dicht.
  4. Rol de geschroeide varkenshaas in een stukje aluminiumfolie en leg in een ovenschaal. Zet in een voorverwarmde oven (140°) en laat nog 20 minuutjes rustig verder garen.
  5. Voeg een vers klontje boter toe aan de braadpan. Fruit de fijngesnipperde sjalot op een matig vuur. Bak daarna de champignon-kwartjes even aan.
  6. Blus met de Madeira en laat, met deksel, een vijftal minuten sudderen op een zacht vuur.
  7. Voeg de tomatenpuree en zo'n 2 dl water toe. Voeg de gehaktballetjes toe, dek af en laat 5 à 10 minuutjes koken.
  8. Doe tot slot de room bij de saus en laat zonder deksel inkoken tot de saus naar wens ingedikt is. Werk af met peper, zout, de gehakte peterselie en eventueel nog een klein scheutje Madeira.
  9. Controleer of het varkenshaasje voldoende gegaard is, het vlees is perfect als het nog nét een beetje rosé is. Snijd het varkenshaasje in dikke plakken en serveer met de saus en kroketjes of puree. Smakelijk!
Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*

Loading...