Veggie macaroni (Sandra Bekkari)

Veggie macaroni (Sandra Bekkari)
Recept Afdrukken
De filosofie van Sandra Bekkari is eenvoudig: nooit meer diëten! Met haar hulp zorg je voor gezonde en lekkere gerechten propvol groentjes. Deze vegetarische macaroni een fantastisch alternatief voor de, niet zo gezonde, klassieker met kaassaus en ham.
Veggie macaroni (Sandra Bekkari)
Recept Afdrukken
De filosofie van Sandra Bekkari is eenvoudig: nooit meer diëten! Met haar hulp zorg je voor gezonde en lekkere gerechten propvol groentjes. Deze vegetarische macaroni een fantastisch alternatief voor de, niet zo gezonde, klassieker met kaassaus en ham.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Fruit in een kookpot de gesnipperde ui in een scheutje olijfolie.
  2. Voeg het teentje look en de blokjes courgette toe en laat op een zacht vuurtje helemaal garen.
  3. Verhit ondertussen een tweede kookpot of pan met een scheutje olijfolie. Gaar de stukjes wortel en pastinaak op een matig vuur. Doe er na enkele minuten ook de stukjes paprika bij, kruid met een beetje peper en zout.
  4. Breng ook een ruime hoeveelheid lichtgezouten water aan de kook. Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  5. Mix de gegaarde courgette fijn. Klop de eidooiers luchtig op en roer ze samen met de amandeldrank, ricotta, gruyère en cheddar onder de courgette. Kruid royaal met nootmuskaat, peper en zout.
  6. Giet de gegaarde pasta af en roer samen met de groentjes onder de courgettesaus. Stort uit in een ovenschaal.
  7. Halveer de kerstomaatjes en verdeel ze over de pasta (duw ze er lichtjes in). Bestrooi met de geraspte gruyère en cheddar.
  8. Schuif de ovenschaal in een hete oven (180-200°) en laat nog een klein kwartiertje grillen. Bestrooi net voor het opdienen met wat gehakte peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*