VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (2 votes cast)
Vissersstoofpotje met kabeljauw en zeevruchten (Colruyt)
Een stoofpotje hoeft niet zwaar of winters te zijn, je kan net zo goed met lichte ingrediƫnten zoals vis, zeevruchten en courgette werken. Het lekkere resultaat kan je zelf proeven als je dit makkelijke recept van Colruyt volgt.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Wentel de stukjes kabeljauw door bloem en kruid met peper en zout.
  2. Smelt een flinke klont boter in een ruime stoofpot. Bak de kabeljauwhaasjes langs beide kanten aan.
  3. Voeg de gesnipperde sjalot toe en laat even fruiten.
  4. Snijd ondertussen de courgette in grove stukken. Voeg samen met de tijm en laurier toe.
  5. Overgiet zachtjes met het bier en bestrooi met een handvol vers gesnipperde peterselie. Roer zachtjes om, zonder de stukken vis helemaal stuk te maken.
  6. Dek het stoofpotje af en laat 10 minuten zachtjes garen.
  7. Voeg de scampi en zeevruchten net voor het opdienen toe. Laat nog een vijftal minuten verder garen. Let er alleszins op dat ze niet taai worden.
  8. Verwijder het laurierblaadje en kruid naar smaak af met peper en zout. Serveer met gekookte aardappelen, brood of gewoon zo. Smakelijk!
Notities

Je kan de courgette ook halveren en aanvullen met wortel. Dat geeft iets meer variatie en kleur.