Recept - Vogelnestjes

Vogelnestjes
Recept Afdrukken
Vogelnestjes in tomatensaus met puree is de ultieme klassieker tijdens de lente en paasperiode. Deze smeuïge gehaktballen met een hardgekookt eitje er in ogen niet alleen lekker feestelijk, ze zijn ook heel leuk om zelf te maken. Met dit recept uit grootmoeders kookboek maak jij dit traditionele gerecht helemaal zelf.
Vogelnestjes
Recept Afdrukken
Vogelnestjes in tomatensaus met puree is de ultieme klassieker tijdens de lente en paasperiode. Deze smeuïge gehaktballen met een hardgekookt eitje er in ogen niet alleen lekker feestelijk, ze zijn ook heel leuk om zelf te maken. Met dit recept uit grootmoeders kookboek maak jij dit traditionele gerecht helemaal zelf.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Laat de eitjes 8 à 9 minuten koken in voldoende water. Voeg eventueel een scheutje azijn toe zodat ze sneller stollen wanneer ze barsten.
  2. Laat de eieren meteen na het koken schrikken onder koud water zodat ze niet verder garen en nog een beetje smeuïgheid hebben. Laat afkoelen.
  3. Stoof de sjalotten aan in een beetje boter of olie. Voeg de tomatenpassata toe en verkruimel er het bouillonblokje in.
  4. Breng de tomatensaus aan de kook en laat op een zacht vuurtje pruttelen. Werk af met een snuifje suiker en wat peper.
  5. Schil ondertussen de aardappelen en breng aan de kook in een ruime hoeveelheid water.
  6. Meng het gehakt met de eidooier en paneermeel. Breng voldoende op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in evenveel gelijke delen als er eieren zijn.
  7. Pel de hardgekookte eieren en rol ze in het gehakt. Kneed en rol tot mooie gehaktballen met het ei helemaal ingepakt.
  8. Frituur de vogelnestjes op 180° tot ze volledig gegaard zijn (reken op enkele minuten).
  9. Je kan de vogelnestjes ook rondom aanbakken in een bakpan in een klontje boter. Schik ze daarna in een ovenschotel met de tomatensaus en laat nog 30 minuutjes garen in de oven (180°).
  10. Plet ondertussen de aardappelen tot puree. Roer er de melk en het klontje boter onder. Kruid af met voldoende peper, zout en nootmuskaat.
  11. Snijd de vogelnestjes voorzichtig overlangs open, serveer met een lepel tomatensaus, wat puree en een fris slaatje naar wens. Smakelijk!
Deel dit Recept


Speak Your Mind

*