VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (16 votes cast)
Volkorenspaghetti in mosterdsaus met prei en spek
Zin in een stevige hap die toch verfijnd is en het beste uit verschillende keukens haalt? Dit verbazend eenvoudig gerechtje is wat je zoekt: een smakelijke pasta in een fijn mosterdsausje met prei en gerookte spekjes. Klinkt heerlijk, toch?
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Start met het roosteren van de pijnboompitjes in een ruime pan zonder vetstof. Haal ze uit de pan van zodra ze lichtjes beginnen te kleuren en zet opzij.
  2. Bak in dezelfde pan de spekreepjes – opnieuw zonder boter of olie (spek is vet genoeg). Bak ze niet te lang, ze hoeven niet krokant te zijn. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  3. Smelt het klontje boter in een kookpot en stoof de preiringen op een middelmatig vuur. Kruid zacht met wat peper en zout. Eenmaal de preiringen gaar zijn (een beetje glazig) voeg je de room toe. Doe er onmiddellijk de twee eetlepels mosterd bij en laat op een zacht vuur inkoken.
  4. Ondertussen mag de pasta gaargekookt worden in gezouten water.
  5. Eenmaal de pasta gaar is en de saus voldoende ingekookt, kan je afwerken. Voeg de spekreepjes toe aan de mosterdsaus en laat ze kort meepruttelen. Kruid vervolgens – indien nodig – verder af met peper en/of zout.
  6. Meng de gaargekookte spaghetti onder de saus. Dien snel op en bestrooi elke portie met enkele geroosterde pijnboompitjes. Smakelijk!
Notities

Dit gerecht is vanwege de room behoorlijk stevig. Toch kan je desgewenst voor een extra smaakaccent gaan door er nog een klein beetje Parmezaanse kaas onder te roeren. Let er dan enkel op dat je niet overdrijft, het zou de maaltijd echt te zwaar maken.