VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Volkorenspaghetti met aubergine en tomaat
Mager. Gezond. Vlug klaar. Supersimpel. Vegetarisch, zelfs veganistisch. Boordevol smaak en vitaminen. En bovenal heerlijk lekker. Klinkt te mooi om waar te zijn? Wel neen, deze pasta bestaat uit eenvoudige maar doeltreffende ingrediënten en zal je verbazen. Dit is échte dagelijkse kost waar werkelijk niets op aan te merken valt. Proberen maar!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de spaghetti aan de kook volgens de instructies op de verpakking. Zorg voor voldoende op smaak gebracht kookvocht (zout of een bouillonblokje).
  2. Verhit een ruime hoeveelheid olijfolie en fruit de rode uiringen met het geplette teentje look.
  3. Was de aubergine en snijd in hapklare blokjes (ca. 2 cm). Voeg toe aan de pan en laat even stoven. Schud regelmatig en voeg eventueel wat olijfolie toe (de aubergine zal best veel absorberen).
  4. Hak de tomaten in stukken, ongeveer even groot als de aubergine. Voeg toe aan de pan en laat kort meestoven op een middelmatig vuur. Schud wederom goed op. De stukjes tomaat hoeven niet plat te worden, enkel warm.
  5. Breng de groentjes op smaak met de oregano, wat peper en een snuifje zout. Meng ook een schepje kookvocht van de pasta onder de groentjes.
  6. Giet de pasta af en roer dadelijk onder gesauteerde groentjes. Geef de pasta eventueel nog een scheutje olijfolie en roer er de grofgehakte basilicumblaadjes onder. Serveer dadelijk. Smakelijk!
Notities

Dit recept is danig eenvoudig dat personaliseren geen probleem mag zijn. Alvast twee eenvoudige tips: stoof de ui en look met een chilipepertje om wat meer pit in het gerecht te brengen, of serveer met wat versgeraspte Pecorino (Italiaanse schapenkaas) om meer kracht en smeuïgheid te creëren.