VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
Witloof-champignonsoep
Een smakelijk soepje past altijd. Hoewel de eenvoud van één groente erg lekker is, kan een combinatie zeker zo goed smaken. In dit recept leer je de bittere en frisse smaak van witloof combineren met de ronde en volle smaak van champignons.
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een bescheiden hoeveelheid vetstof in een kookpot. Fruit de ui aan tot die glazig wordt.
  2. Snijdt ondertussen de onderkant van het stronkje witloof en trek alle blaadjes los. De harde kern kan je wegwerpen indien je de soep niet te bitter wil.
  3. Voeg de witloofblaadjes en de champignonkwartjes toe. Laat even stoven op een zacht vuur en geef een eerste lichte kruiding met peper en zout.
  4. Blus met de witte wijn (optioneel) om een iets frissere smaak te krijgen. Doe er vervolgens het water en bouillonblokje bij. Laat een kwartiertje pruttelen op een laag vuur.
  5. Mix de soep grondig en werk naar smaak af met peper en zout. Serveer met het gesnipperde lente-uitje voor een krokante en frisse toets. Smakelijk!