Recept - Witloofblaadjes met kaas en ansjovis

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
Witloofblaadjes met kaas en ansjovis, 3.0 out of 5 based on 2 ratings
Witloofblaadjes met kaas en ansjovis
Recept Afdrukken
Eender welk feestje smeekt om smakelijke, maar originele, aperitiefhapjes. Chips en nootjes zijn immers behoorlijk banaal. Dit korte recept zal je verrassen: een eenvoudig en snel klaargemaakt hapje dat smaakt en opvalt.
Witloofblaadjes met kaas en ansjovis
Recept Afdrukken
Eender welk feestje smeekt om smakelijke, maar originele, aperitiefhapjes. Chips en nootjes zijn immers behoorlijk banaal. Dit korte recept zal je verrassen: een eenvoudig en snel klaargemaakt hapje dat smaakt en opvalt.
Porties Prep Tijd
8personen 10minuten
Porties Prep Tijd
8personen 10minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Haal de ansjovisjes uit de olie en laat ze even uitlekken op een stukje keukenrol (zo wordt je hapje minder vettig).
  2. Snijd de voetjes van de witloofstronken en haal de blaadjes er netjes af. De kleinste blaadjes heb je niet nodig, die kan je bijhouden voor een andere bereiding of ter decoratie.
  3. Smeer in elk blaadje witloof een laagje kaas. Leg er telkens één stukje ansjovis in. Werk af met wat versgemalen zwarte peper. Dien dadelijk op, anders wordt het witloof wak. Feesten maar!
Notities

Dit recept vertelt je slechts de basis, het spreekt voor zich dat allerlei varianten bedacht kunnen worden. Je kan de opgeklopte kaas vervangen door een gekruide variant, of de blaadjes verder kruiden (bieslook, Engelse saus,...).

Deel dit Recept


Speak Your Mind

*