VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Zomerse salade met scampi
Een terrasje, fijn gezelschap, het zonnetje en een koel glas witte wijn. Kan het beter? Moeilijk, al zou deze eenvoudige salade het zomerse plaatje compleet maken.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
5minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
5minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snij de ijsbergsla fijn en maak op elk bord een bodempje van sla.
  2. Vervolgens snij je de wortel en komkommer fijn. Wees creatief! Brokjes, reepjes, flinterdun,… Hoe meer variatie je weet aan te brengen, hoe aantrekkelijker de salade wordt. Snij ook de kerstomaatjes in partjes en strooi de gesneden groentjes gelijkmatig over de sla uit.
  3. Snij fijne ringen van de ui. Let op, hoe fijner hoe beter. De rode ui moet voor een subtiele smaak zorgen, deze mag niet overheersen. Wees alleszins zuinig en voorzie elk bordje van enkele uiringen, samen met wat maïskorrels. Bewaak voortdurende balans: een goede salade is royaal maar goed gebalanceerd.
  4. Indien je verse scampi kocht bak je ze even aan met een snuifje zout en peper in wat olie. Ook een geperst teentje look en een snuifje fijngemalen chili zijn prima smaakmakers. Koos je voor diepvriesstaarten is het nog makkelijker. Je hoeft ze niet te ontdooien, slechts een vijftal minuten op te warmen in de microgolfoven. Eenmaal ontdooid en warm voeg je de genoemde smaakmakers toe (peper, zout, wat olie, eventueel een beetje chili en/of geperste look). Let er enkel op dat je de scampi niet te lang laat bakken of garen, dit maakt ze taai. Ze hoeven ook niet warm te zijn tijdens het eten, lauw volstaat.
  5. Werk de salade af met enkele druppels zelfgemaakte yoghurtvinaigrette. Deze is klaar in een handomdraai: meng de yoghurt met de azijn, olie en mosterd. Verder op smaak brengen doe je met peper en zout. Smakelijk!