Recepten - Vlees - Gevogelte - Kip

Geroosterde kippenbouten met paprika en chorizo

Geroosterde kippenbouten met paprika en chorizo
Eén van de tofste manieren om zonder veel moeite een lekker gerecht op tafel te toveren is een ovenschotel. Makkelijk op voorhand klaar te zetten, je oven doet alle werk en nadien een minimum aan afwas. Deze zonovergoten schotel met Spaanse invloeden blinkt uit in smaak en is bovendien heerlijk gezond!

Spicy kippenbovenbouten met couscous

Spicy kippenbovenbouten met couscous
Liefhebbers van vrolijke, wereldse gerechten met een explosie aan smaak zullen dol zijn op dit recept. Van de smeuïge couscous, tot de pittige kip en frisse koriander: dit makkelijk recept heeft alles om te genieten.

Surf ‘n’ Turf met citroen (Jamie Oliver)

Surf ‘n’ Turf met citroen (Jamie Oliver)
Wanneer je bezoek over de vloer krijgt, zijn er altijd diezelfde culinaire dilemma's! Met welk gerecht kan ik iedereen plezieren en hoe vermijd ik de hele tijd in de keuken te moeten staan? Jamie Oliver weet gelukkig raad. Dit fantastische recept laat (bijna) al het werk aan je oven, is heerlijk lekker en zit propvol variatie.

Vichyssoise

Vichyssoise
Deze Franse soep bestaat al erg lang, het is dan ook een echte klassieker in de streek rond het stadje Vichy. Traditioneel wordt deze romige soep van prei, aardappel en kippenbouillon koud gegeten (perfect als lichte maaltijd op een hete dag!), maar ook warm is ze erg lekker.

Vol-au-vent met ovenfrietjes (Sandra Bekkari)

Vol-au-vent met ovenfrietjes (Sandra Bekkari)
Een heerlijke klassieker zoals vol-au-vent kan je niet verbeteren, toch? Verbeteren is niet noodzakelijk wat Sandra Bekkari in dit recept doet, maar ze verzint wel een originele en bovenal stukken gezondere variant. De romige saus wordt vervangen door een even smeuïge bloemkool saus die uiteraard heel wat minder calorieën telt. Daarnaast is dit recept best eenvoudig en - in tegenstelling tot de authentieke klassieker - perfect klaar te maken op een goed half uurtje. De knapperige ovenfrietjes maken het gezonde festijn compleet. Benieuwd? Aan de slag!

Coq-au-vin

Coq-au-vin
Coq-au-vin is één van de meest authentieke klassiekers uit de Franse keuken. Het principe achter dit smaakvolle, hartverwarmende recept is eenvoudig: eenmaal de haan te oud was geworden, vloog ie genadeloos de pot in. Om het veelal ietwat vlees van de oude haan mals te maken, was voldoende rode wijn en een lange gaartijd essentieel. Deze klassieker moet je alleszins ook eens geprobeerd hebben, heerlijke zondagse kost zonder veel moeite!

Zuiderse kip in de oven (Colruyt)

Zuiderse kip in de oven (Colruyt)
Een lekkere braadkip is niet te versmaden. Het sappige, kruidige vlees verdient bovendien lekkere bijgerechten. Dat heeft Colruyt goed begrepen, dit zuiderse recept combineert kip met lekkere pasta en mediterraanse groentjes. Het proberen waard!

Stoofpot met kip en pasta (Jeroen Meus)

Stoofpot met kip en pasta (Jeroen Meus)
Voor de lekkerste alledaagse gerechten moet je nog steeds bij Jeroen Meus zijn. De sympathieke tv-kok weet als geen ander hoe je gewoon heel lekker eten kan maken. Dit recept is daar een buitengewoon goed voorbeeld van: pasta, kip, groentjes en een oven. That's it! Maar oh-zo heerlijk!

Kippenbrazades met oosterse juliennegroentjes en gestoomde broccoli

Kippenbrazades met oosterse juliennegroentjes en gestoomde broccoli
Ietwat origineel en mager koken zonder ingewikkelde, dure of tijdrovende technieken is niet vanzelfsprekend. Het juiste recept vinden, dat is de truc! Deze makkelijke marinade maakt van een eenvoudige kippensaté een formidabel smaakvolle brazade die perfect past bij de simpele maar exotisch getinte groenteweelde.

Spirelli met kip in de oven

Spirelli met kip in de oven
Wanneer de zon terug begint te schijnen na de kille wintermaanden, lijkt het gek om een ovenschotel klaar te maken. Je kan echter heel lekkere en zomerse schotels maken die bovenal heel makkelijk zijn. Dit recept leert je een fijne pastaschotel met kip te maken, propvol zonnig lekkers!