Recepten - Vlees - Rund
Chili con carne (Sofie Dumont)
Chili con carne is een publiekslieveling die niet moeilijk om klaar te maken is en een grote portie oplevert die je kan invriezen of gebruiken wanneer er veel eters zijn. Ontdek in dit recept hoe Sofie Dumont dit kruidige stoofpotje met gehakt, tomaat en bonen klaarmaakt.
Tags: bonen, chili, chili con carne, gehakt, gemengd gehakt, grote groep, kalfsgehakt, kaneel, kikkererwten, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidig, Mexicaans, Mexico, oregano, paprika, paprikapoeder, pittig, rode bonen, rode wijn, rundsgehakt, sofie dumont, stoofpotje, taco, taco's, tomaat, tomaten, varkensgehakt, veel porties, venkel, venkelzaad, zure room
Steak met linguini en broccoli (Colruyt)
Voor simpele maar geslaagde combinaties kan je altijd op het receptenteam van Colruyt rekenen. Deze snelle pasta combineert broccoli met steak en voegt er edamameboontjes en een crunchy accent van walnoot aan toe. Perfecte dagdagelijkse kost!
Tags: biefstuk, broccoli, Colruyt, dagelijks, edamame, eenvoudig, linguine, linguini, pasta, rode ui, rumpsteak, rund, rundsvlees, snel klaar, steak, voor elke dag, walnoten, weinig ingrediënten
Entrecôte met hasselbackaardappelen
Niks mis met een klassieke steak-friet. Soms mag het echter wat origineler zijn. Dit recept brengt dezelfde, beproefde combinatie van rundsvlees met aardappelen, maar op een originele manier. Perfect in combinatie met warme of koude seizoensgroentjes en een warme saus.
Risotto al Ragù (Nigella Lawson)
Dit recept van Nigella Lawson is zonder overdrijven geniaal. Het vraagt dan wel wat tijd (wat de rijkelijke smaak alleen maar ten goede komt), de combinatie van een typische ragù en risotto levert een onvervalste portie comfort food op waar je alle leeftijden gelukkig mee kan maken.
Tags: alle seizoenen, ansjovis, bolgnaise, comfort food, gehakt, grote groep, italiaans, Italië, kindvriendelijk, knoflook, laurier, look, Marsala, Nigella, Nigella Lawson, op voorhand, origineel, parmezaan, parmezaanse kaas, ragu, rijkelijk, rijst, risotto, rund, rundsgehakt, selder, slow cooking, smaakvol, spek, tomaten, tomatensaus, traag, veel smaak, voor elke dag, wortel
Italiaanse gehaktballen met tagliolini (Gennaro Contaldo)
Wie houdt van een eenvoudige, authentieke pasta met weinig poespas en liefde voor de pure, Italiaanse keuken zal dol zijn op deze pasta van Gennaro Contaldo. Het geheim? Malse gehaktballetjes die niet gebakken maar gestoomd worden!
Ovengebakken ontbijtschotel
Een geslaagde brunch of een stevig ontbijt is meer dan spek en eieren. Het mag gerust een volwaardige maaltijd zijn, je hebt immers nog de rest van de dag om de energie te verbranden. Extra leuk aan deze ontbijtschotel is dat bijna al het werk voor de oven is. Denk er enkel aan dat deze smakelijke schotel met groentjes, ei en worst een uurtje in de oven moet.
Tags: 's morgens, bezoek, bieslook, brunch, brunchrecept, champignons, cheddar, eieren, kaas, kindvriendelijk, lunch, makkelijk, melk, ontbijt, oven, ovengebakken, paprika, rode paprika, rode ui, weinig moeite, weinig werk, worst, worstjes
Bretoens stoofpotje
Het Franse departement Bretagne is bekend vanwege de rijke, culinaire tradities die eeuwenoud zijn. Het bij momenten kille noordzeeklimaat maakt dat hartverwarmende, gestoofde gerechtjes een essentieel onderdeel zijn van de plaatselijke keuken. Dit stoofpotje heeft wat weg van stoofvlees, de groentjes en cider maken er echter een eigenzinnig gerechtje van.
Risotto met venkel en gehakt
Het comfortabele van een risotto laat zich makkelijk samenvatten: weinig werk, niet zo moeilijk, vrijwel alles kan er in en je maakt slechts één pan vuil. In dit recept combineren we het smaakvolle karakter van gehakt met de verfijnde karakter van venkel. Eenvoudige maar heerlijke comfort food!
Tags: beginner, comfort food, droge witte wijn, easy, éénpansgerecht, gehakt, gemakkelijk, gemengd gehakt, italiaans, Italië, kaas, kalf, kippenbouillon, knoflook, mediterraans, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, rijst, risotto, rund, selder, Varken, venkel, venkelknol, venkelzaad, venkelzaadjes, weinig afwas, witte wijn
Steak chimichurri (Gordon Ramsay)
Dit snelle gerecht van Gordon Ramsay kan je, mits wat oefening, in amper 10 minuten klaarmaken. Desondanks ziet en proeft het allesbehalve als een banale, snelle hap. Je beste vriend voor dit recept is een degelijke, grote grillpan. Klaar? Start!
Tags: aardappelen, Argentijns, Argentinië, basilicum, biefstuk, champignons, chili, chilipeper, chimichurri, entrecote, gebakken aardappelen, gegrild, gegrilde steak, Gordon Ramsay, grillen, krieltjes, kruiden, kruidig, munt, peterselie, rode ui, rund, rundsvlees, steak, tomaat, tomaatjes, trostomaatjes, trostomaten, verse kruiden, vlees
Luikse balletjes (Sofie Dumont)
In dit recept vertelt Sofie Dumont hoe zij een typische klassieker uit de Belgische bistro-keuken maakt: gehaktballetjes op Luikse wijze. Dat zijn eerder grote gehaktballen die geserveerd worden in een bruine, ietwat zoete saus. Een fantastische klassieker voor jong en oud.
Tags: ajuinen, België, Belgisch, bistro, bistronomie, boerenkost, bouillon, broodkruim, bruine saus, comfort food, elk seizoen, gehakt, gehaktballen, gemengd gehakt, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, knolselderpuree, Luikse siroop, Luikse stroop, mosterd, peterselie, puree, rundsgehakt, siroop, sofie dumont, ui, varkensgehakt, witloof, witloofsalade
Quinoa-gehaktballetjes uit de oven (Sandra Bekkari)
Iedereen is stiekem (of niet zo stiekem) dol op gehaktballen. In al hun eenvoud zijn het typische lekkernijen van bij ons die je op ontzettend veel manieren kan klaarmaken. Sandra Bekkari toont je in dit mediterrane recept hoe je ze gezonder kan maken. Door toevoeging van quinoa aan het gehakt zorg je voor gezondere én voedzamere balletjes die in combinatie met lekker veel groentjes in een royale, gegartineerde tomatensaus een waar festijn garanderen.
Tags: basilicum, courgette, dieet, gartineren, gegrild, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, gezond, gezonde variant, gratin, grillen, Harissa, Italiaanse kruiden, Italië, kaas, kalf, kalfsgehakt, kindvriendelijk, knoflook, kruidig, look, mager, mediterraans, middellandse zee, oven, ovenschotel, passata, pecorino, pittig, prei, quinoa, ras el hanout, rund, Sandra Bekkari, sjalot, tomaten, tomatensaus, vermageren, zomer, zonnig, zuiders
Spaghetti met worst en venkelroomsaus
Spaghetti is een heerlijke allemansvriend. De slange slierten doen het goed bij jong en oud omdat ze een toffe structuur hebben en met vrijwel alles kunnen gecombineerd worden. In dit recept voegen we er een romig sausje met venkel, stukjes champignon en knapperige stukjes worst aan toe. Onvervalste comfortfood!
Tags: anijs, bieslook, champignons, cognac, comfort food, kindvriendelijk, mosterd, niet veel werk, paddenstoelen, pasta, peterselie, romig, room, roomsaus, simpel, spaghetti, tijm, venkel, voor elke dag, whiksy, worst, worstjes, zure room
Rundsvlees met gebakken champignons en rijst (Jeroen Meus)
Voor dit recept liet Jeroen Meus zich inspireren door de Japanse keuken. Eenvoudige maar volle smaken zorgen voor een alledaagse hap die lekker varieert: gebakken runderreepjes op teriyaki-wijze met champignons en rijst. Snel en lekker koken!
Tags: alledaags, Aziatisch, Azië, champignons, chili, chilipeper, dagelijkse kost, gebakken rijst, gember, japan, Japans, Jeroen Meus, knoflook, lente-ui, mirin, Oosters, oosterse keuken, Orientaals, rijst, rund, runderreepjes, rundsvlees, sake, shiitake, soja, sojasaus, teriyaki, voor elke dag, wok, wokken
Kalflapjes in saltimbocca-stijl (Piet Huysentruyt)
Saltimbocca is een typisch Italiaans gerecht: een kalfslapje verpakt met rauwe ham, enkele blaadjes salie en eventueel wat mozzarella. Ook Piet Huysentruyt is dol op deze klassieker. In dit gerecht geeft hij er een bescheiden Belgische draai aan door met spek en peterselie te werken.
Tags: Belgisch, Belgische variant, gerookt spek, italiaans, Italiaanse kruiden, Italië, kalf, kalfslapjes, kalfsvlees, knoflook, kruidig, mediterraans, mozzarella, olijfolie, pasta, peterselie, Piet Huysentruyt, rozemarijn, runderbouillon, rundsbouillon, Saltimbocca, sos piet, spek, spekreepjes, tagliatelle, zon, zonnig, zuiders
Pasta met knolseldersaus en gehakt
Knolselder is een typisch ingrediënt in winterse gerechten. Stoofpotjes, soepen, bij wild,... Nochtans is de typische groente van bij ons veelzijdiger dan je denkt. Ontdek ik dit gerecht een verrassende pastabereiding met gehakt, heel wat groentjes en bovenal een saus op basis van kaas en knolselder!
Tags: België, Belgisch, comfort food, courgette, emmental, Emmentaler, erwtjes, gehakt, gemalen kaas, gemengd gehakt, gevarieerd, gezonde variant, gezonder, groentesaus, Gruyère, kindvriendelijk, knoflook, knolselder, laurier, look, melk, Nederland, Nederlands, oregano, origineel, pasta, peterselie, rucola, rund, rundsvlees, selder, selderie, selderij, ui, Varken, varkensvlees, veel variatie, verrassend, witte wijn