Varken | - deel 2 Varken | - deel 2

 

Recepten - Vlees - Varken

Hartige ontbijtmuffins

Hartige ontbijtmuffins
Op zoek naar een snelle, hartelijke en originele hap die toch als ruimschoots volwaardig ontbijt kan dienen? Deze royale muffins zijn wat je zoekt: met ei, aardappel, kaas en spekjes doe je in no time energie op voor de hele dag. Extra bonus: je kan ze makkelijk op voorhand klaarmaken en er enkele dagen van genieten - warm of koud. Ook leuk als lunch, tussen haakjes.

Varkensstoofpotje met knolselder en pompoen (Colruyt)

Varkensstoofpotje met knolselder en pompoen (Colruyt)
Dit stoofpotje werd bedacht voor het receptenteam van supermarktketen Colruyt. Het is een smakelijke maar alledaagse combinatie van varkensvlees, knolselder en butternutpompoen. Perfect op een kille herfst- of winterdag.

Ovengebakken ontbijtschotel

Ovengebakken ontbijtschotel
Een geslaagde brunch of een stevig ontbijt is meer dan spek en eieren. Het mag gerust een volwaardige maaltijd zijn, je hebt immers nog de rest van de dag om de energie te verbranden. Extra leuk aan deze ontbijtschotel is dat bijna al het werk voor de oven is. Denk er enkel aan dat deze smakelijke schotel met groentjes, ei en worst een uurtje in de oven moet.

Pastinaakpuree met jagerssaus

Pastinaakpuree met jagerssaus
Zin in onvervalste comfortfood dat toch best chique is en met kwaliteitsvolle ingrediënten gemaakt wordt? Zoek niet verdere, deze herfstige en winterse combinatie van jagerssaus met pastinaakpuree is het perfecte kostje om buik en hart op te warmen op een kille avond.

Gegratineerde varkenshaas met broccolipuree en sjalotsaus

Gegratineerde varkenshaas met broccolipuree en sjalotsaus
Dit eenvoudige, alledaagse recept valt toch op doordat de malse stukjes varkenshaas een extra luxueuze touch krijgen door ze met een pakje abdijkaas even te gratineren. Samen met een smeuïge broccolipuree en een verfijnd sausje van sjalot levert dat een heerlijk gerecht voor elke dag op dat toch een beetje anders is.

Varkensmignonette met pastinaakcrème (Colruyt)

Varkensmignonette met pastinaakcrème (Colruyt)
Een stukje varkensvlees op het menu wordt wel eens onderschat omdat het relatief goedkoop vlees is. Niets is minder waar, mignonettes zijn bijvoorbeeld erg mager en verfijnd. In combinatie met een smeuïge pastinaakcrème, champignons, een mosterdsausje en kroketjes levert dat een alledaags en toch feestelijk gerecht op voor een zachte prijs.

Gevulde tomaten met varkensgehakt (Piet Huysentruyt)

Gevulde tomaten met varkensgehakt (Piet Huysentruyt)
Groentes vullen is een leuke en comfortabele manier om wat originaliteit door je bereidingen te jagen. In dit recept presenteert Piet Huysentruyt een mooi voorbeeld van zomerse comfortfood. Hij vult tomaten met varkensgehakt, aangevuld met stukjes mozzarella en pasta. Lekker, eenvoudig en kindvriendelijk!

Tarbot met spruitjes en mosterdsaus

Tarbot met spruitjes en mosterdsaus
Tarbot is een ideale keuze wanneer je vis in de pan bakt: het stevige vlees blijft goed samen (al kan je ook een andere, stevige witte vis voor dit recept gebruiken). In combinatie met spruitjes, spek en een smeuïg mosterdsausje maak je er een heerlijk zondags visgerecht van dat niet te moeilijk noch speciaal is.

Kip met chorizo en champignons in spinazieroom (Colruyt)

Kip met chorizo en champignons in spinazieroom (Colruyt)
Er is niks zo comfortabel als een gerecht waarbij je het meeste werk kan overlaten aan de oven. Dat heeft het receptenteam van Colruyt goed begrepen. Dit smaakvolle recept is bovendien voor de echte lekkerbek: talloze smaken en texturen worden tot een fraai geheel gecombineerd: pittige chorizo, malse kippenbouten, knapperige stukjes aardappel, een smeuïg roomsausje met malse spinazie en zachte champignons. Een alledaags feest!

Penne met bloemkool en spekjes (Jeroen Meus)

Penne met bloemkool en spekjes (Jeroen Meus)
Wie tijdens de herfst- en wintermaanden op zoek is naar echte comfortfood kan altijd rekenen op Jeroen Meus. Dit recept heeft een beetje weg van macaroni met kaassaus, maar dan met bloemkool en spekjes. Heerlijke pasta voor een kille dag!

Pasta pesto met spek en broccoli

Pasta pesto met spek en broccoli
Pasta pesto is de ideale maaltijd wanneer je kooktijd beperkt is. Dat wil echter niet zeggen dat je het moet houden bij pasta koken en er saus uit een potje door draaien. Verse pesto maken duurt niet heus niet lang. Daarnaast kan je er een rijke maaltijd van maken met enkele extra's. Ontdek hieronder het recept voor een lauwe pasta pesto met spekjes en broccoli die zo klaar is!

Risotto met venkel en gehakt

Risotto met venkel en gehakt
Het comfortabele van een risotto laat zich makkelijk samenvatten: weinig werk, niet zo moeilijk, vrijwel alles kan er in en je maakt slechts één pan vuil. In dit recept combineren we het smaakvolle karakter van gehakt met de verfijnde karakter van venkel. Eenvoudige maar heerlijke comfort food!

Luikse balletjes (Sofie Dumont)

Luikse balletjes (Sofie Dumont)
In dit recept vertelt Sofie Dumont hoe zij een typische klassieker uit de Belgische bistro-keuken maakt: gehaktballetjes op Luikse wijze. Dat zijn eerder grote gehaktballen die geserveerd worden in een bruine, ietwat zoete saus. Een fantastische klassieker voor jong en oud.

Eén-pan-spaghetti met chorizo

Eén-pan-spaghetti met chorizo
Niks zo comfortabel als een gerecht waar je slechts één pot of pan voor moet vuilmaken. In deze comfortabele pastabereiding zorgt de pittige smaak van chorizo voor pittige en smaakvolle spaghetti met tomatensaus.

Gesmoorde kool met spek (Jamie Oliver)

Gesmoorde kool met spek (Jamie Oliver)
De term 'comfort food' wordt iets te vaak gebruikt om lekker maar ongezond voedsel te omschrijven. Daar is Jamie Oliver niet mee akkoord, hij gebruikt de term liever voor uiterst eenvoudige maar comfortabele gerechtjes. Dit is daar een fraai voorbeeld van: gesmoorde witte kool met tijm en stukjes spek. Lekker zo, met brood of als bijgerecht.