Recepten - Vegetarisch

Panna cotta

Panna cotta
Van alle Italiaanse dessertjes, moet panna cotta wel het beroemdste zijn. Panna cotta betekent letterlijk 'gekookte room', en dat dekt de lading prima. Met suiker, gelatine en room maak je een heerlijk lekker en vooral ongelooflijk eenvoudig nagerecht waar heel wat lekkere afwerkingen (fruit, karamel, noten,...) bij passen.

Bolognese van champignon en linzen (Jamie Oliver)

Bolognese van champignon en linzen (Jamie Oliver)
Een smakelijke pasta heeft heus geen vlees nodig. Zelfs een traditionele Bolognese - waar gehakt in principe de hoofdrol speelt - kan je op een vegetarische manier klaarmaken. In dit toffe recept gaat Jamie Oliver aan de slag met paddenstoelen en linzen om een heerlijk zonnige pasta zonder vlees klaar te toveren. Het proberen waard!

Granola

Granola
Granola ontstond in de 19de eeuw als een variant op muesli. Het grote verschil? De graanvlokken worden knapperig gebakken en lichtjes gezoet. Tegenwoordig is het een hippe en relatief gezonde manier om je dag te starten. Zelf maken is niet moeilijk, en je kan naar hartenlust variëren. Dit recept moet elke foodie geprobeerd hebben!

Chili Gin Tonic

Chili Gin Tonic
Voor liefhebbers van Gin-Tonic die ook van een beetje pit houden, is deze verrassende variant op de bekende cocktail niet te missen!

Gegrilde ananas

Gegrilde ananas
Als je na het barbecueën nog zin hebt in een dessertje, is het altijd een goed idee om het vuur wat langer warm te houden. Zo kan je een verrassend lekker en eenvoudig nagerecht klaarmaken door iets zoets te grillen. De absolute klassieker? Ananas!

Pink Gin

Pink Gin
Voor liefhebbers van gin is deze ongelooflijk eenvoudige cocktail een must-drink! Met niet meer dan gin en angostura bitters zorg je voor een verfrissende en karaktervolle aperitief. Leuk weetje: het drankje werd bedacht voor de Royal Navy. De 'bitters' waren een medicijn, de gin maakte het drinkbaar.

Enchilada-saus

Enchilada-saus
Hou je van een gezellige terrasje met een lekker hapje en fris drankje? Dan is dit leuke, zomerse recept perfect voor jou! Enchilada is een traditioneel Mexicaans gerecht waar vooral de kruidige tomatensaus met rode peper een hoofdrol speelt. Dat sausje is op zich heel lekker als dipsaus. Ideaal wanneer het zonnetje schijnt en je zin hebt in een zuiders aperitiefhapje!

Rozemarijn Gin Tonic

Rozemarijn Gin Tonic
Een geslaagde Gin-Tonic heeft net dat beetje meer nodig om écht geslaagd te zijn. Niets mis met de basis, natuurlijk, maar een eenvoudig detail zorgt voor heel wat smaaksensatie. Zoals een takje rozemarijn, bijvoorbeeld!

Hugo’s Gin Tonic

Hugo’s Gin Tonic
Iedereen kent Gin-Tonic, en ook een 'Hugo' is tegenwoordig geen onbekend drankje meer. Wist je echter dat ze ook te combineren zijn tot een fantastisch frisse cocktail?

Advocaattaart (Piet Huysentruyt)

Advocaattaart (Piet Huysentruyt)
Advocaat is tegenwoordig een origineel ingrediënt om mee te werken. Deze eierlikeur bestaat immers al behoorlijk lang, en is wat in de vergetelheid geraakt. Nochtans is de romige smaak een echte delicatesse. Piet Huysentruyt legt in dit recept uit hoe je er een smeuïge taart mee kan maken die je best de dag op voorhand maakt.