Recepten - Vlees

Champignons met ham

Champignons met ham
Als je een leuk hapje wil maken, zijn champignons altijd een aanrader. Je kan ze immers met heel wat verschillende ingrediënten opvullen. Lekker en origineel! In dit recept gaan we aan de slag met gerookte ham, aangevuld met mediterraanse invloeden. Heerlijk!

Kippenboutjes met paprika

Kippenboutjes met paprika
Eenvoud siert, wordt wel eens gezegd. Dat kan ook perfect kloppen in de keuken. Liefhebbers van een sappig kippenboutje zullen namelijk smullen van deze heerlijk eenvoudige - maar smaakvolle - stoofpot met paprika.

Pizza Mimosa

Pizza Mimosa
Een pizza staat synoniem voor een bodem met tomatensaus, toch? Niet helemaal, je kan immers ook een pizza bianco eten eten. Letterlijk: een witte pizza. Een Mimosa is daar een prima voorbeeld van: met room, ham en maïs maak je een verrassende en lekkere pizza.

Spätzle met eend en champignons

Spätzle met eend en champignons
Als je graag eens een minder bekende keuken uitprobeert, hoef je het niet ver te zoeken. De Zuid-Duitse keuken is niet beroemd, maar heeft heel wat lekkers te bieden. Spätzle, een stevige pasta die lijkt op noedels, gecombineerd met stukjes eend en champignons in een romig sausje: eenvoudig maar heerlijk en origineel!

Witloof met hesp in de oven (Sofie Dumont)

Witloof met hesp in de oven (Sofie Dumont)
Wie van Belgische klassiekers houdt, kan bijna niet anders dan dol zijn op dit luxueuze recept. Sofie Dumont legt je uit wat haar versie is voor dit heerlijke gerecht.

Boontjes opgerold in spek

Boontjes opgerold in spek
Groentjes bij een gerecht serveren mag op sommige momenten best wat feestelijker zijn. Deze klassieker past altijd, van Kerstmis tot Pasen: boontjes opgerold in spek!

Ratatouille met spekjes en spinazie

Ratatouille met spekjes en spinazie
Een ratatouille is een Frans gerecht uit de Provençe van gestoofde groentjes. Lekker gezond en je kan er eindeloos op variëren. In dit recept zorgen spekjes en spinazie voor een originele twist.

Kippengroentesoep

Kippengroentesoep
Met een lekkere soep kan je niks misdoen: lekker, simpel en gezond! Vooral op kille herfst- en winterdagen kan een stevig soepje echt smaken. Met dit heerlijke recept zorg je voor een gezonde smaakbom propvol groentjes.

Spiering met bloemkool, aardappelen en pickles (Jeroen Meus)

Spiering met bloemkool, aardappelen en pickles (Jeroen Meus)
Voor een lekker Belgisch gerecht ben je bij Jeroen Meus altijd aan het juiste adres. De sympathieke tv-kok weet als geen ander een alledaagse maaltijd in elkaar te boksen die lekker smaakt en zonder gedoe kan klaargemaakt worden. Spiering, een lekker en goedkoop stukje varkensvlees, wordt in dit toffe recept perfect gekoppeld aan bloemkool en een picklessausje dat inspiratie haalt in de Afro-Amerikaanse keuken.

Gegratineerde pasta met kip, prei en erwtjes (Jamie Oliver)

Gegratineerde pasta met kip, prei en erwtjes (Jamie Oliver)
Ovenschotels klaarmaken is altijd een toffe manier van koken: minimaal werk voor een maximaal resultaat. Dit lekker receptje van Jamie Oliver bevat de perfecte combo van smaak en eenvoud. Perfect als je een restje kip hebt. Echte comfort food!