Recepten - peterselie

Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)

Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)
Een hamburger is lekker simpel en heel kindvriendelijk. Bovendien kan je ze makkelijk zelf klaar maken. Met dit toffe recept van Jeroen Meus (dat je ook grotendeels op de barbecue kan klaarmaken) scoor je zeker bij kinderen.

Asperges op Vlaamse wijze

Asperges op Vlaamse wijze
Van alle typisch Belgische gerechten is er geen één dat zo eenvoudig en toch zo verfijnd is als asperges op z'n Vlaams (of à la flamande). Met niets meer dan kraakverse asperges, hardgekookt ei, peterselie en geklaarde boter zorg je voor een voor- of hoofdgerecht dat al decennia lang een regelrechte klassieker is tijdens de lente-maanden.

Tartaarsaus

Tartaarsaus
Een lekker stukjes vis heeft weinig extra nodig: doe er verse tartaarsaus bij en je gerecht is sowieso top! Ontdek in dit recept hoe je de enige echte, authentieke tartaarsaus zelf moet klaarmaken!

Pasta met champignons (Piet Huysentruyt)

Pasta met champignons (Piet Huysentruyt)
Het fijne aan pasta-recepten is dat ze kunnen uitblinken in eenvoud en toch supersmaakvol zijn. Dat heeft Piet Huysentruyt goed begrepen, deze zalig simpele pasta met champignons en spekjes is het perfecte avondmaal op een drukke weekdag.

Kippenboutjes met paprika

Kippenboutjes met paprika
Eenvoud siert, wordt wel eens gezegd. Dat kan ook perfect kloppen in de keuken. Liefhebbers van een sappig kippenboutje zullen namelijk smullen van deze heerlijk eenvoudige - maar smaakvolle - stoofpot met paprika.

Spätzle met eend en champignons

Spätzle met eend en champignons
Als je graag eens een minder bekende keuken uitprobeert, hoef je het niet ver te zoeken. De Zuid-Duitse keuken is niet beroemd, maar heeft heel wat lekkers te bieden. Spätzle, een stevige pasta die lijkt op noedels, gecombineerd met stukjes eend en champignons in een romig sausje: eenvoudig maar heerlijk en origineel!

Witloof met hesp in de oven (Sofie Dumont)

Witloof met hesp in de oven (Sofie Dumont)
Wie van Belgische klassiekers houdt, kan bijna niet anders dan dol zijn op dit luxueuze recept. Sofie Dumont legt je uit wat haar versie is voor dit heerlijke gerecht.

Couscoussalade met venkel en halloumi (Colruyt)

Couscoussalade met venkel en halloumi (Colruyt)
Zin in simpel en lekker veggie? Dan is dit zomers recept van Colruyt de pefecte oplossing. De frisse venkel past perfect bij de smeuïge couscous en hartige halloumi. Heerlijke comfortfood!

Seafood chowder

Seafood chowder
De term 'chowder' doet in de Benelux misschien niet echt een belletje rinkelen, over het kanaal is het echter een absolute klassieker. Het betreft een heerlijk dikke maaltijdsoep die heel gevarieerd kan zijn. Eén van de beste recepten is met lekkers uit de zee. In dit recept ontdek je zelf een ontzettend lekkere maar niet moeilijke Seafood Chowder klaarmaken.

Parelhoen op grootmoeders wijze

Parelhoen op grootmoeders wijze
Liefhebbers van lekker eten weten al langer dat het allerbeste uit grootmoeders keuken komt. Er gaat niets boven traditionele kost, bereid zoals het al decennia bereid wordt. In dit recept ontdekken we een echte zondagse of zelfs feestelijke klassieker: parelhoen. Dit fijne, magere vlees komt niet zo vaak meer op tafel en leent zich dus perfect voor een plechtig moment.