Bierbroodjes (Paul Hollywood)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Bierbroodjes (Paul Hollywood)
Recept Afdrukken
Paul Hollywood maakte faam als Britse topchef en jurylid in 'The Great British Bake Off'. Sinds er ook een Vlaamse variant bestaat, is bakken nog populairder geworden. Het geeft dan ook erg veel voldoening om zelfgemaakte broodjes op tafel te kunnen zetten. Dit toffe en behoorlijk middeleeuwse recept is op maat van Belgen gesneden: de kwaliteit van bier is essentieel! Paul raadt Duvel Tripel Hop aan, dat kan niet mis lopen!
Bierbroodjes (Paul Hollywood)
Recept Afdrukken
Paul Hollywood maakte faam als Britse topchef en jurylid in 'The Great British Bake Off'. Sinds er ook een Vlaamse variant bestaat, is bakken nog populairder geworden. Het geeft dan ook erg veel voldoening om zelfgemaakte broodjes op tafel te kunnen zetten. Dit toffe en behoorlijk middeleeuwse recept is op maat van Belgen gesneden: de kwaliteit van bier is essentieel! Paul raadt Duvel Tripel Hop aan, dat kan niet mis lopen!
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
14broodjes 20minuten 30minuten 2uur
Porties Prep Tijd
14broodjes 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 2uur
Ingrediënten
Porties: broodjes
Ingrediënten
Porties: broodjes
Instructies
  1. Doe het meel in een grote mengkom. Voeg het zout aan de ene zijde, de gist aan de andere zijde toe. Maak in het midden een kuiltje, doe daar de boter en drie kwart van het bier in.
  2. Begin rustig rond te mengen (met je vingers) tot alles een mooie, egale massa is geworden. Voeg tijdens het mengen te rest van het bier toe. Het deeg moet zacht zijn, maar niet nat. Voeg eventueel een scheutje water toe.
  3. Besprenkel wat olijfolie op je werkblad en kneed het deeg een tiental minuten verder tot het glad en zacht is.
  4. Doe het deeg in een lichtjes ingevette kom (olijfolie), dek af met een theedoek en laat minstens één uur rijzen.
  5. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot alle lucht er uit is en het deeg soepel aanvoelt.
  6. Verdeel in 14 gelijke stukken en rol er mooie ballen (pistolets) van. Schik ze op één of twee bakplaten bedekt met bakpapier. Schik ze bij voorkeur in een bloemvorm: één bal in het midden, zes er omheen die net niet raken.
  7. Schuif de bakplaten in een schone plastic zak en laat nog een uurtje rijzen.
  8. Bestuif de gerezen broodjes met bloem en geef ze eventueel een knip met een schaar voor een nog mooiere afwerking. Bak ze 30 minuutjes in een voorverwarmde oven (210°), tot ze goudbruin zijn en hol klinken als je op de onderkant tikt. Laat afkoelen en serveer met voldoende boter en smaakvol beleg. Smakelijk!
Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*