Full Irish Breakfast

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Full Irish Breakfast, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Full Irish Breakfast
Recept Afdrukken
Een stevig ontbijt kan geweldig smaken en geeft je energie voor de hele dag. Steek het water over en die wijsheid wordt extra in de verf gezet. Het is voor velen een raar idee om 's morgens zo royaal te ontbijten, nochtans kan je beter uitgebreid ontbijten in plaats van lunchen of dineren. Een Full Irish Breakfast kan je prima vergelijken met een English Breakfast, in Ierland is het echter dat tikje verfijnder. Dit recept helpt je op weg om een Iers ontbijt uit de duizenden op tafel te toveren.
Full Irish Breakfast
Recept Afdrukken
Een stevig ontbijt kan geweldig smaken en geeft je energie voor de hele dag. Steek het water over en die wijsheid wordt extra in de verf gezet. Het is voor velen een raar idee om 's morgens zo royaal te ontbijten, nochtans kan je beter uitgebreid ontbijten in plaats van lunchen of dineren. Een Full Irish Breakfast kan je prima vergelijken met een English Breakfast, in Ierland is het echter dat tikje verfijnder. Dit recept helpt je op weg om een Iers ontbijt uit de duizenden op tafel te toveren.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verhit wat boter in een hoge pan en sauteer (kort bakken op hoog vuur) de kwartjes champignon. Voeg eventueel een eetlepel Ierse whiskey toe en laat verdampen. Kruid met peper, zout en houd warm.
  2. Verwarm de boontjes in tomatensaus. Dat kan in een steelpannetje op het vuur of in de microgolfoven. Denk vooral goed vooruit, planning is essentieel bij dit koninklijke ontbijt.
  3. Leg de plakken spek met de kerstomaatjes op een ovenschaal en leg een kleine 10 minuten onder de grill.
  4. Smelt ondertussen een klontje boter in een braadpan. Bak de varkensworstjes krokant-bruin. Doe hetzelfde met de schijven black en white pudding.
  5. Bak de eieren naar wens (roerei, omelet, spiegelei,...). Een grote pan roerei is het makkelijkst, zeker indien je voor een flink aantal mensen kookt.
  6. Probeer de ingrediënten danig te bereiden dat alles ongeveer gelijktijdig warm is. Dresseer op een groot bord per persoon twee plakken spek, één schijfje black, één schijfje white pudding, twee worstjes, een schepje champignons, een handvol tomaatjes en eieren. De boontjes kunnen eventueel in een apart potje.
  7. Serveer met het toastbrood, vers uit je toaster, met boter en koffie of thee. Enjoy your breakfast!
Notities

De typische ingrediënten zoals de karakteristieke varkensworstjes en black/white pudding zal je niet snel in de supermarkt vinden. Er zijn echter voldoende webshops en specifieke winkels te vinden waar je allerlei typische Britse/Ierse ingrediënten kan vinden. Het is alleszins het proberen waard, met dit recept kan je gasten verrassen met een erg originele brunch.

Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*

Loading...