Honingflapjes met brie en walnoten

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Honingflapjes met brie en walnoten
Recept Afdrukken
Deze flapjes zullen je gasten versteld doen staan. De heerlijke combinatie van warm deeg, smeuïge kaas, zoete honing en krokante noten zal niemand onberoerd laten. Lekker als ontbijt, super als dessert. Vergeet ze vooral niet vers uit de oven te eten!
Honingflapjes met brie en walnoten
Recept Afdrukken
Deze flapjes zullen je gasten versteld doen staan. De heerlijke combinatie van warm deeg, smeuïge kaas, zoete honing en krokante noten zal niemand onberoerd laten. Lekker als ontbijt, super als dessert. Vergeet ze vooral niet vers uit de oven te eten!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Rol het bladerdeeg voorzichtig uit en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Maak met behulp van een steekvorm cirkels deeg met een diameter van zo'n 10 centimeter.
  3. Verdeel de brie in gelijke stukken naargelang het aantal cirkels deeg. Snijd ook de korst van de kaas (hoewel je deze perfect kan opeten, is dat minder smakelijk in deze bereiding).
  4. Leg op elk stukje deeg een stuk kaas in het midden van één van de twee helften van de cirkel. Strooi daar wat grofgehakte walnoot en enkele rozijntjes op. Overdrijf niet, je moet ze nog kunnen dichtvouwen. Giet er tot slot telkens een royale theelepel honing over.
  5. Plooi de flapjes dicht en druk de randjes goed aan met een vork. Zo krijg je een mooi afgewerkte rand en blijven ze normaliter goed dicht.
  6. Bestrijk elk flapje met nog een beetje honing. Klopt vervolgens het eigeel los met een klein beetje water en bestrijk de flapjes met dit mengel (gebruik een keukenborsteltje).
  7. Schik de flapjes op een ovenschaal en zet ze in een voorverwarmde oven (180°). Laat een kwartiertje garen tot ze mooi goudbruin zijn. Laat heel even afkoelen en dien warm op. Smakelijk!
Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*

Loading...