Kip-curry

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kip-curry
Recept Afdrukken
Boterhambeleg zelf maken heeft alleen maar voordelen: leuker, gezonder én goedkoper! Een klassieker als kip-curry is trouwens helemaal niet moeilijk.
Kip-curry
Recept Afdrukken
Boterhambeleg zelf maken heeft alleen maar voordelen: leuker, gezonder én goedkoper! Een klassieker als kip-curry is trouwens helemaal niet moeilijk.
Porties Prep Tijd
200gram 5minuten
Porties Prep Tijd
200gram 5minuten
Ingrediënten
Porties: gram
Ingrediënten
Porties: gram
Instructies
  1. Voor het kippenvlees kan je perfect aan de slag met een restje, bijvoorbeeld van een braadkip of gebakken kipfilets. Heb je geen overschot kan je simpelweg een kippenfilet, gekruid met kippenkruiden, bakken in de pan.
  2. Snijd of trek het vlees, eenmaal afgekoeld, in fijne stukken. Hou je van een salade met veel structuur: maak de stukken dan niet te klein.
  3. Meng de stukjes vlees met de mayonaise, kerrie en kippenkruiden. Roer goed om. Maak smeuïger naar wens met mayonaise en breng verder op smaak naar wens (kerrie, kippenkruiden, peper en/of zout).
  4. Indien je een pittig accentje wil, zijn enkele druppels groene tabasco ideaal. De zacht-pittige smaak gaat perfect bij kip.
  5. Serveer op een stevige snede vers bruin brood. Smakelijk!
Notities

Ook lekker, meer niet erg gezond: een lepeltje braadvocht van de kip. Zeker wanneer je met vlees van een volledige braadkip werkt, geeft dit erg veel extra smaak.

Deel dit Recept

Reacties

  1. Henk de Jong zegt:

    Een eetlepel kippenkruiden, waar al zout in zit, is veel te zout. een theelepel is meer de juiste maat.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Laat wat van je horen

*

Loading...