Konijn met porcini en tagliatelle (Piet Huysentruyt)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Konijn met porcini en tagliatelle
Recept Afdrukken
Konijn doet ons vaak denken aan typische, Belgische kost. Stevig, vol van smaak en eenvoudig. Nochtans kan je met het delicate vlees, dat het midden houdt tussen gevogelte en wild, erg lekkere dingen maken die net zo goed zonnig en zuiders kunnen zijn. Dit receptje van Piet Huysentruyt is daar een uitstekend voorbeeld van: met een weelde aan paddenstoelen en een smakelijk rode-wijn-sausje is het dadelijk feest aan tafel!
Konijn met porcini en tagliatelle
Recept Afdrukken
Konijn doet ons vaak denken aan typische, Belgische kost. Stevig, vol van smaak en eenvoudig. Nochtans kan je met het delicate vlees, dat het midden houdt tussen gevogelte en wild, erg lekkere dingen maken die net zo goed zonnig en zuiders kunnen zijn. Dit receptje van Piet Huysentruyt is daar een uitstekend voorbeeld van: met een weelde aan paddenstoelen en een smakelijk rode-wijn-sausje is het dadelijk feest aan tafel!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 2uur
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
2uur
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verhit een ruime hoeveelheid boter in een ruime stoofpot. Kruid de stukken konijn flink met peper en zout en schroei ze kort aan.
  2. Snijd de drie soorten paddenstoelen in middelgrote stukken (kwartjes, bijvoorbeeld) en voeg ze met de fijngesneden teentjes look toe aan het konijn. Bestrooi met de bloem en roer even goed om.
  3. Blus het konijn met de rode wijn, het water en de bouillon. Voeg het takje tijm en de laurierblaadjes toe. Laat (met deksel) minstens één uur pruttelen op een laag vuur.
  4. Laat het konijn nadien noch minstens een half uur, bij voorkeur een uur, verder stoven met het deksel half open. Zo kan de saus indikken.
  5. Breng een kwartiertje voor het vlees klaar zal zijn een flinke hoeveelheid gezouten water aan de kook en gaar de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
  6. Werk het konijn af met peper en zout naar wens. Bestrooi met een royale hoeveelheid peterselie en roer kort om. Laat ook de pasta uitlekken (voeg desgewenst een beetje olijfolie toe) en bestrooi eveneens met wat verse peterselie. Serveer dadelijk, smakelijk!
Notities

Dit recept is erg eenvoudig, terwijl de smaken je niet zullen teleurstellen. Anderzijds leent dit recept zich tot fijne varianten: zo kan je een ui meestoven om de saus meer body te geven, of het water vervangen door meer bouillon. In dat geval wordt de saus nog sterker en pittiger. Ook met de soorten paddenstoelen kan je eindeloos variëren.

Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*

Loading...