Krokante pladijs met bloemkoolpuree en zeekraal

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Krokante pladijs met bloemkoolpuree en zeekraal, 3.0 out of 5 based on 1 rating
Krokante pladijs met bloemkoolpuree en zeekraal
Recept Afdrukken
Een lekker stukje vis staat nooit verkeerd op het weekmenu. Een erg lekkere vis die helaas wat minder populair is, is pladijs (of schol). Deze platvis met de typische oranje stippen heeft een heerlijke smaak en komt vanzelf van de graat. Buitengewoon lekker met een verfijnde bloemkoolpuree en zeekraal!
Krokante pladijs met bloemkoolpuree en zeekraal
Recept Afdrukken
Een lekker stukje vis staat nooit verkeerd op het weekmenu. Een erg lekkere vis die helaas wat minder populair is, is pladijs (of schol). Deze platvis met de typische oranje stippen heeft een heerlijke smaak en komt vanzelf van de graat. Buitengewoon lekker met een verfijnde bloemkoolpuree en zeekraal!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
  2. Verwijder het groen van de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Voeg toe aan de aardappelen en laat alles goed garen.
  3. Verwarm ondertussen een portie water om de zeekraal kort te blancheren (kort laten warmen in heet water), net voor het opdienen.
  4. Giet de aardappelen met bloemkool af. Voeg een klontje boter en de melk toe. Stamp fijn en breng naar wens op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Houd warm.
  5. Verhit voldoende boter in een ruime pan. Bestrooi de stukken vis met wat peper en zout. Bak ze een 5 à 10 minuten op de velkant en vervolgens een kleine 5 minuten op de vleeskant (voorzichtig omdraaien).
  6. Haal de stukken vis uit de pan en houd goed warm (bijvoorbeeld in een voorverwarmde oven van 100°).
  7. Blus de pan met de witte wijn. Laat even verdampen en voeg dan de room en de graanmosterd toe. Laat enkele minuten inkoken.
  8. Hak ondertussen de lente-ui in fijne ringen en roer onder de puree. Controleer ook even of deze nog voldoende warm is, zet indien nodig op een erg laag vuurtje.
  9. Blancheer tot slot de zeekraal en laat even uitlekken. Schik op elk bord een schep puree, een stukje vis, wat zeekraal, een flinke lepel saus en een kwartje citroen. Lekker met een frisse witte wijn. Smakelijk!
Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*

Loading...