Pizza chicken BBQ

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Pizza chicken BBQ, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
Pizza chicken BBQ
Recept Afdrukken
Deze, weinig Italiaanse, pizzasoort kan je regelmatig vinden op de menu's van afhaal- en bezorgpizzeria's. Niet onterecht, deze pizza brengt een aantal puike smaken bij elkaar. Een beetje Italiaans, een beetje Mexicaans en een beetje Amerikaans. En zeg nu zelf: je eigen pizza maken is toch stukken leuker én gezonder?! Aan de slag!
Pizza chicken BBQ
Recept Afdrukken
Deze, weinig Italiaanse, pizzasoort kan je regelmatig vinden op de menu's van afhaal- en bezorgpizzeria's. Niet onterecht, deze pizza brengt een aantal puike smaken bij elkaar. Een beetje Italiaans, een beetje Mexicaans en een beetje Amerikaans. En zeg nu zelf: je eigen pizza maken is toch stukken leuker én gezonder?! Aan de slag!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
1pizza 10minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
1pizza 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: pizza
Ingrediënten
Porties: pizza
Instructies
  1. Rol het deeg uit en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven op 200°.
  2. Ondertussen kan je de tomatensaus bereiden. Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit de fijngehakte sjalot met de geplette look. Voeg de tomatenpassata toe. Kruid met peper, zout en werk af met wat gedroogde oregano en basilicum.
  3. Laat de tomatensaus enkele minuutjes pruttelen. Controleer ondertussen of de kippenblokjes voldoende fijn zijn. Leg ze in de barbecuesaus. Laat even marineren. Geef eventueel extra kruiding (peper/zout) en/of een pikante toets (chili, Tabasco,...).
  4. Bestrijk het deeg met de saus. Wees zuinig, een fijn laagje volstaat. Bestrooi de pizza vervolgens met de (licht) gemarineerde kippenblokjes, maïs en stukjes paprika. Ook hier is zuinigheid gewenst.
  5. Werk de pizza af met de reepjes mozzarella. Zorg dat de pizza voldoende bedekt is met kaas - wederom zonder te overdrijven. Bestrooi eventueel met nog wat gedroogde oregano en schuif zo'n 10 à 15 minuten in een hete oven (200°).
  6. De pizza is klaar eenmaal de korst goudbruin wordt en de mozzarella gezellig begint te pruttelen. Smakelijk!
Notities

Zo'n kleine hoeveelheid saus bereiden is niet altijd makkelijk, voornamelijk omdat de ingrediënten niet echt in dergelijke porties te koop zijn. Je kan daarom altijd wat meer saus bereiden en de overschot invriezen mocht je later opnieuw pizza willen maken. Deze eenvoudige tomatensaus is een basis voor elke soort pizza. Daarnaast kan je zo'n tomatensausje net zo goed gebruiken met pasta.

Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*

Loading...