Spicy cajunpasta met gemarineerde kip

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Spicy cajunpasta met gemarineerde kip
Recept Afdrukken
Het woord 'cajun' dekt in de culinaire wereld een erg brede lading. Het gaat in principe om gerechten die afkomstig zijn uit Louisiana, een streek in het zuiden van de Verenigde Staten van Amerika. Het is een culinaire smeltkroes van Franse, Creoolse (Afrikaanse), Zuid-Europese en Indiaanse invloeden. De gerechten zijn dan ook veelal pittig en barsten van smaak. Dit recept leert je een supersimpele maar lekkere (en vooral pittige) pasta maken die aldaar inspiratie haalt, gecombineerd met wat Texaanse invloeden.
Spicy cajunpasta met gemarineerde kip
Recept Afdrukken
Het woord 'cajun' dekt in de culinaire wereld een erg brede lading. Het gaat in principe om gerechten die afkomstig zijn uit Louisiana, een streek in het zuiden van de Verenigde Staten van Amerika. Het is een culinaire smeltkroes van Franse, Creoolse (Afrikaanse), Zuid-Europese en Indiaanse invloeden. De gerechten zijn dan ook veelal pittig en barsten van smaak. Dit recept leert je een supersimpele maar lekkere (en vooral pittige) pasta maken die aldaar inspiratie haalt, gecombineerd met wat Texaanse invloeden.
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4personen 15minuten 35minuten 2uur
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
35minuten 2uur
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Marineer de kippenblokjes door ze te mengen met de barbecuesaus, het citroensap, het geplette teentje look en de rode chilipeper. Indien het echt pikant mag zijn kan je deze, al dan niet met de pitjes (extra pittig!), fijnsnijden. Anders hou je het pepertje heel zodat je het later kan verwijderen. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Laat de kippenblokjes zo'n twee uur marineren in de koelkast. Minder mag, maar dat betekent uiteraard een minder geconcentreerde smaak.
  3. Laat de kippenblokjes, eenmaal voldoende gemarineerd, op kamertemperatuur komen en verwijder desgewenst het chilipepertje.
  4. Fruit de fijngehakte uien en geplette look in een flinke scheut olijfolie op hoog vuur. Schroei vervolgens de kippenblokjes kort maar krachtig. Blus met de whisky, naar wens kan je kip nu even flamberen. Voeg daarna de stukjes paprika toe en laat nog even meesudderen.
  5. Zet de kip onder met de tomatenpassata en verlaag het vuur zodat de saus kan beginnen pruttelen en de kip lekker mals blijft. Laat een kwartiertje pruttelen met gesloten deksel.
  6. Voeg de maïs en rode bonen aan de saus toe, samen met de kruiden (oregano, thijm, paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout). Laat nogmaals een kwartiertje pruttelen, deze keer zonder deksel. Roer nu en dan om.
  7. Gaar ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking in een ruime hoeveelheid gezouten water.
  8. Controleer of de smakenbalans van de saus naar wens is en kruid eventueel bij. Te pittig? Een beetje suiker kan helpen. Werk af, of serveer, met wat Rode Tabasco. Hoewel de saus normaliter al best pittig is, is deze typische smaak een uitstekende afwerking voor de liefhebber.
  9. Meng de saus onder de pasta en serveer warm. Smakelijk!
Notities

Je kan de pasta perfect vervangen door rijst, een populair ingrediënt in de Cajun-keuken.

Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*

Loading...