Broodpudding (Jeroen Meus)

Broodpudding (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Oud brood hoef je absoluut niet weg te kieperen. Je kan er immers een makkelijk en lekker nagerechtje van maken: broodpudding! Ook Jeroen Meus heeft een eigen variant, waar vooral de toevoeging van rozijntjes in rum en schilfers witte chocolade voor een heerlijk resultaat zorgen.
Broodpudding (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Oud brood hoef je absoluut niet weg te kieperen. Je kan er immers een makkelijk en lekker nagerechtje van maken: broodpudding! Ook Jeroen Meus heeft een eigen variant, waar vooral de toevoeging van rozijntjes in rum en schilfers witte chocolade voor een heerlijk resultaat zorgen.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 1uur
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Overgiet de rozijnen met rum en laat inweken.
  2. Giet de melk in een steelpannetje. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe. Verwarm de melk op een zacht vuur.
  3. Versnijd of verscheur ondertussen het brood en peperkoek in kleine stukjes. Doe in een mengkom.
  4. Voeg de eieren, het kaneelpoeder, de bruine suiker en rozijntjes (zonder het vocht) aan het brood toe. Overgiet met de hete melk.
  5. Laat de melk intrekken, roer ondertussen het broodmengsel zorgvuldig om tot een homogene massa.
  6. Hak de witte chocolade in fijne schilfers. Meng samen met een snuifje zout onder het beslag.
  7. Smeer een cake- of taartvorm in met wat boter. Bestrooi met bloem en stort het beslag in de vorm. Laat ongeveer één uur op 170° bakken.
  8. Controleer of de broodpudding voldoende gebakken is (let op, dit kan sterk variëren naargelang je oven of bakvorm). Laat indien nodig langer bakken.
  9. Laat afkoelen. Snijd in dikke plakken en bestrooi met bloemsuiker net voor het serveren. Smakelijk!
Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*