Recept - Geflambeerde kriekenpannenkoekjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Geflambeerde kriekenpannenkoekjes, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
Geflambeerde kriekenpannenkoekjes
Recept Afdrukken
Zin in pannenkoeken maar op zoek naar een originele variant? Geen inspiratie voor een feestelijk dessertje dat opvalt maar geen uren werk vraagt? Zoek niet verder, dit eenvoudige recept is precies wat je zoekt: kriekenpannenkoekjes geflambeerd met whiskey!
Geflambeerde kriekenpannenkoekjes
Recept Afdrukken
Zin in pannenkoeken maar op zoek naar een originele variant? Geen inspiratie voor een feestelijk dessertje dat opvalt maar geen uren werk vraagt? Zoek niet verder, dit eenvoudige recept is precies wat je zoekt: kriekenpannenkoekjes geflambeerd met whiskey!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 5minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zeef de bloem in een ruime kom. Voeg de melk, de twee eieren en het zakje vanillesuiker toe. Roer rustig door elkaar en klop zachtjes op tot een homogeen mengsel.
  2. Laat zo'n 100 gram krieken uitlekken. Snijd ze in fijne stukjes en voeg toe aan het beslag. Voeg er een eetlepel kristalsuiker aan toe om het lichtzure van de krieken op te vangen. Ook het snuifje zout mag er bij (dit versterkt de zoete smaken).
  3. Roer het beslag nogmaals goed door en smelt ondertussen een klontje boter in een kleine koekenpan. Hoe hoger het vuur, hoe sneller je de ene na de andere pannenkoek kan bakken.
  4. Vul met behulp van een pollepel de bodem van de pan. De pannenkoeken mogen iets dikker zijn. Draai voorzichtig om eenmaal het beslag droog wordt en bak de andere kant kort. Giet een klein scheutje whiskey over de pannenkoek en flambeer met behulp van een lange aansteker. Herhaal dit proces tot het beslag op is.
  5. Serveer warm met wat bloemsuiker en enkele krieken. Ook lekker met een bolletje vanille-ijs en een takje munt. Smakelijk!
Notities

Let op met flamberen, zeker indien je geen ervaren keukenprins(es) bent. Het concept achter deze kooktechniek is de alcohol snel doen verdampen zonder de smaak te laten verdwijnen. Eenmaal alle alcohol verdwenen is, dooft de vlam vanzelf. Flambeer nooit onder een werkende dampkamp (de vlam zou er in kunnen schieten), gebruik een veilige aansteker en een degelijke pan. Zorg er alleszins voor dat de gootsteen nooit veraf is.

Deel dit Recept


Speak Your Mind

*