Recept - Geroosterde kippenbouten met paprika en chorizo

Geroosterde kippenbouten met paprika en chorizo
Recept Afdrukken
Eén van de tofste manieren om zonder veel moeite een lekker gerecht op tafel te toveren is een ovenschotel. Makkelijk op voorhand klaar te zetten, je oven doet alle werk en nadien een minimum aan afwas. Deze zonovergoten schotel met Spaanse invloeden blinkt uit in smaak en is bovendien heerlijk gezond!
Geroosterde kippenbouten met paprika en chorizo
Recept Afdrukken
Eén van de tofste manieren om zonder veel moeite een lekker gerecht op tafel te toveren is een ovenschotel. Makkelijk op voorhand klaar te zetten, je oven doet alle werk en nadien een minimum aan afwas. Deze zonovergoten schotel met Spaanse invloeden blinkt uit in smaak en is bovendien heerlijk gezond!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 1uur
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Pel de uien en snijd in achtsten. Pel de teentjes look en plet met een groot mes.
  2. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika's en snijd in dikke rijpen. Versnijd de tomaten in grove stukken.
  3. Doe stukken ui, knoflook, paprika en tomaat in een ruime ovenschotel. Vul aan met de plakjes chorizo, witte bonen en rozemarijn.
  4. Strooi wat zout en peper over de groentjes en besprenkel met een royale hoeveelheid olijfolie. Roer goed om.
  5. Schik de kippenbouten op de groentjes. Besprenkel met olijfolie en kruid met grof zout en zwarte peper.
  6. Schuif de schotel in een voorverwarmde oven (180°) en laat minstens één uur garen. Controleer voor het serveren of de kip voldoende gegaard is, laat indien nodig nog even langer garen in de oven. Smakelijk!
Deel dit Recept


Speak Your Mind

*