Hertensteak met rodewijnsaus, vijgen en bospaddestoelen

Hertensteak met rodewijnsaus, vijgen en bospaddestoelen
Recept Afdrukken
Het leukste aan de feestdagen is zonder twijfel de feestdis. Vooral wild is een populaire keuze, en terecht! Het krachtige, smaakvolle vlees leent zich tot allerlei receptjes vol heerlijke smaakcontrasten. Zo past de volle rodewijnsaus uit dit recept perfect bij de malse hertensteaks. Aangevuld met zoete vijgen, fijne champignons en pommes duchesses, wordt dit een feestmaal om duimen en vingers af te likken!
Hertensteak met rodewijnsaus, vijgen en bospaddestoelen
Recept Afdrukken
Het leukste aan de feestdagen is zonder twijfel de feestdis. Vooral wild is een populaire keuze, en terecht! Het krachtige, smaakvolle vlees leent zich tot allerlei receptjes vol heerlijke smaakcontrasten. Zo past de volle rodewijnsaus uit dit recept perfect bij de malse hertensteaks. Aangevuld met zoete vijgen, fijne champignons en pommes duchesses, wordt dit een feestmaal om duimen en vingers af te likken!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep droog. Kruid met voldoende peper en zout.
  2. Smelt een klontje boter in een steelpan. Stoof de gesnipperde sjalot met het geplette teentje look en een takje tijm. Voeg de wildfond en rode wijn toe. Laat 20 minuten inkoken.
  3. Verhit een ruime pan en smelt een klontje boter. Fruit de fijngesnipperde sjalotten met het teentje look. Sauter de bospaddestoelen (kort opbakken).
  4. Blus de paddestoelen met een scheutje cognac. Flambeer of laat uitkoken. Kruid naar smaak af met peper, zout en peterselie. Houd warm.
  5. Verhit een braadpan voor het vlees. Smelt voldoende boter en fruit de gesnipperde sjalotten. Schroei dan de hertensteaks kort langs elke kant (anderhalve minuut per zijde volstaat doorgaans, hert eet je rosé).
  6. Haal het vlees uit de pan, pak in met aluminiumfolie en laat een tiental minuutjes rusten (eventueel in een lauwe oven om het vlees zeker warm te houden).
  7. Zeef de ingekookte saus en klop er de koude melkerijboter door. Voeg de vijgen toe en kruid af met peper en zout.
  8. Snijd het vlees in plakjes en serveer met een flinke lepel saus, wat bospaddestoelen, enkele pomme duchesses en veldsla. Een krachtige rode wijn of een donker bier maakt het feest compleet. Smakelijk!
Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*