Recept - Mozzarellatomaatjes met basilicum

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
Mozzarellatomaatjes met basilicum, 4.0 out of 5 based on 2 ratings
Mozzarellatomaatjes met basilicum
Recept Afdrukken
Eenvoud siert, ook in de keuken. Met een uitgelezen selectie aan ingrediënten tover je de lekkers en meest pure gerechten op tafel. Deze zomerse klassieker is daar een bijzonder goed voorbeeld van, het ideale aperitiefje of voorgerechtje op een warme dag!
Mozzarellatomaatjes met basilicum
Recept Afdrukken
Eenvoud siert, ook in de keuken. Met een uitgelezen selectie aan ingrediënten tover je de lekkers en meest pure gerechten op tafel. Deze zomerse klassieker is daar een bijzonder goed voorbeeld van, het ideale aperitiefje of voorgerechtje op een warme dag!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. De presentatie kan op ontelbare manieren, de basis is immers steeds hetzelfde. Snijd per persoon één tomaat in schijfjes van ongeveer een halve centimer dik.
  2. Doe hetzelfde met de mozzarella (zorg er voor dat deze, indien nodig, voldoende uitgelekt is). Leg afwisselend één schijfje tomaat en mozarella op elk bord.
  3. De blaadjes basilicum strooi je nonchalant over de schijfjes tomaat en mozzarella. Je kan deze ook fijn snijden, volle blaadjes zorgen echter voor een frissere en authentiekere uitstraling.
  4. Werk af met, naar wens; wat vers gemalen zwarte peper, enkele druppels balsamicoazijn en/of olijfolie. Serveer met dikke sneden vers wit brood met een krokante korst.
Notities

Je kan dit concept makkelijk omtoveren tot een klein hapje, ideaal tijdens de aperitief. Schuif simpelweg op een prikker één kerstomaat, een blokje mozzarella (bestaat kant-en-klaar) en één blaadje basilicum.

Deel dit Recept


Speak Your Mind

*