Risotto met gemarineerd lamsvlees

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Risotto met gemarineerd lamsvlees
Recept Afdrukken
Hoewel we meestal aan pasta denken wanneer het over de Italiaanse keuken gaat, is risotto (wat zoveel wil zeggen als 'rijstpannetje') zeker zo bekend en geliefd. Het basisprincipe is dan ook heerlijk eenvoudig, terwijl de mogelijkheden tot afwerking eindeloos zijn. In dit recept gaan we aan de slag met botermals lamsvlees dat één dag moet marineren.
Risotto met gemarineerd lamsvlees
Recept Afdrukken
Hoewel we meestal aan pasta denken wanneer het over de Italiaanse keuken gaat, is risotto (wat zoveel wil zeggen als 'rijstpannetje') zeker zo bekend en geliefd. Het basisprincipe is dan ook heerlijk eenvoudig, terwijl de mogelijkheden tot afwerking eindeloos zijn. In dit recept gaan we aan de slag met botermals lamsvlees dat één dag moet marineren.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
10personen 15minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
10personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Om het ideale resultaat te bereiken, dient het lamsvlees enkele uren te marineren - bij voorkeur één dag. Snijd het vlees in fijne, hapklare blokjes (mocht dat nog niet gebeurd zijn) en doe het in een ruime kom. Voeg de kruiden uit het ingrediëntenlijstje toe. Meng en masseer de kruiden goed door en onder het vlees. Voeg de olie toe en meng een tweede maal grondig. Laat het vlees in de koelkast rusten.
  2. Eenmaal het vlees voldoende gemarineerd is (idealiter één dag), kan je aan de slag. Begin met het stoven van de groenten. Smelt een beetje boter in een ruime pan en stoof de erwtjes, stukjes paprika en champignons met wat peper, zout en tijm. Haal van het vuur eenmaal gaar en zet opzij.
  3. Smelt opnieuw wat boter in een ruime pot. Stoof de stukjes ui met de geplette teentjes look. Voeg de rijst toe en laat even inkoken. Eenmaal de rijst glazig begint te worden, kan je beginnen met het toevoegen van de warme kippenbouillon.
  4. Zet de risotto op een zacht vuur en voeg stelselmatig bouillon toe. Blijf goed roeren en voeg bouillon toe tot de consistentie net goed is. Risotto dient erg smeuïg te zijn, zonder dat er nog bouillon vloeibaar is.
  5. Werk de risotto verder af door wat gemalen Parmezaanse kaas toe te voegen - dit zorgt voor extra binding. De hoeveelheid kaas is naar wens, de overschot kan je op tafel zetten zodat je gasten desgewenst meer kunnen toevoegen op hun bord. Voeg ook de groentjes en een klontje boter toe om alles los te roeren en extra smeuïg te maken.
  6. Werk af door het lamsvlees bij de warme risotto te voegen en dit enkele minuten te laten garen terwijl je wederom regelmatig roert. Lamsvlees mag nog wat rosé zijn, laat het zeker niet te lang garen en zo uitdrogen. Werk af met, naar wens, een snuifje peper en/of zout en dien onmiddellijk op. Smakelijk!
Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*