Recept - Tartaar van gerookte zalm

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (14 votes cast)
Tartaar van gerookte zalm, 4.9 out of 5 based on 14 ratings
Tartaar van gerookte zalm
Recept Afdrukken
Iemand verrassen op een makkelijk, eenvoudig voorgerechtje dat toch heerlijk, fris en zelfs ronduit feestelijk is? Met dit receptje moet dat vanzelf lukken.
Tartaar van gerookte zalm
Recept Afdrukken
Iemand verrassen op een makkelijk, eenvoudig voorgerechtje dat toch heerlijk, fris en zelfs ronduit feestelijk is? Met dit receptje moet dat vanzelf lukken.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd/hak de plakjes gerookte zalm met een groot mes fijn tot je een tartaar krijgt (erg fijn, bijna gemalen).
  2. Laat de kappertjes even uitlekken en voeg, samen met de gesnipperde rode ui, toe aan de zalm.
  3. Werk af met een snuifje versgemalen zwarte peper en roer goed tot alle smaken netjes vermengd zijn.
  4. Dresseer netjes in een compact hoopje en serveer eventueel met wat knapperige salade en/of brood.
Notities

Hoewel waanzinnig eenvoudig, is dit voorgerecht een absolute topper. Onder meer in Ierland is dit voorgerecht populair. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een zachte (bij voorkeur Ierse) Whiskey uitstekend bij dit gerechtje past.

Deel dit Recept


Comments

  1. Heel lekker en niet moeilijk om te maken. Ons bezoek was er gek van. Aanrader!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Daniel BERNARD zegt:

    Men kan de tartaar bereiden met een mengsel van gerookte en rauwe zalm.
    Plet een avocado, voeg limoensap toe, alsook wat anijspoeder. Meng alles tenslotte met een kleine hoeveelheid anijsdrank (pastis, ouzo, Bommerlunder…)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Speak Your Mind

*