Zwarte pens met witloofpuree

Zwarte pens met witloofpuree
Recept Afdrukken
Het fijnste aan de wintermaanden zijn de stevige, hartverwarmende recepten die weer kracht geven. Dit eenvoudige recept past helemaal binnen dat plaatje. Snel, lekker en niet duur!
Zwarte pens met witloofpuree
Recept Afdrukken
Het fijnste aan de wintermaanden zijn de stevige, hartverwarmende recepten die weer kracht geven. Dit eenvoudige recept past helemaal binnen dat plaatje. Snel, lekker en niet duur!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de aardappelen en breng aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de witloofstronkjes en snijd de onderkanten weg. Snijd in kwartjes.
  3. Smelt een klontje boter in een pan en bak het witloof aan. Laat rustig stoven tot het helemaal gegaard is, kruid met peper en zout. Bestrooi naar het eind met een eetlepel suiker en laat nog even karamelliseren.
  4. Smelt in een tweede pan opnieuw wat boter. Bak de zwarte pensen gaar op een matig vuur.
  5. Giet de gegaarde aardappelen af. Stamp fijn tot puree. Voeg een klontje boter en eventueel wat melk toe. Meng er dan het witloof onder en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  6. Serveer de witloofpuree met de zwarte pensen en een handje frisse veldsla. Smakelijk!
Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*