Recept - Zwarte polakfilet met venkelkorstje, wilde rijst met herfstgroentjes en pastinaakzalfje

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Zwarte polakfilet met venkelkorstje, wilde rijst met herfstgroentjes en pastinaakzalfje
Recept Afdrukken
Zin in een gezond gerecht dat barst van natuurlijke smaken? In dit uitgebreide recept komen heel wat typische herfstsmaken heerlijk samen.
Zwarte polakfilet met venkelkorstje, wilde rijst met herfstgroentjes en pastinaakzalfje
Recept Afdrukken
Zin in een gezond gerecht dat barst van natuurlijke smaken? In dit uitgebreide recept komen heel wat typische herfstsmaken heerlijk samen.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Laat de vis op kamertemperatuur komen en kruid langs alle kanten met wat peper en zout. Meng ondertussen de fijngesneden ui, venkel en peterselie met een eetlepel olijfolie. Breng op smaak met een beetje peper, zout en enkele druppels citroensap.
  2. Schik de stukken vis netjes in een ovenschaal en bedek de bovenkant van de filets met de fijne venkelmengeling. Zet in een voorverwarmde oven van 160° en laat een 20 minuutjes garen.
  3. Kook ondertussen de wilde rijst in voldoende gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Breng ook de pastinaak aan de kook in lichtgezouten water. Deze mag een kwartiertje pruttelen terwijl je dadelijk aan de groentjes kan beginnen.
  4. Fruit de fijngesneden wortel in wat olijfolie. Voeg er na enkele minuten de bosmengeling aan toe en laat even garen op een middelmatig vuur. Voeg de diepgevroren erwtjes toe en het scheutje cognac. Laat rustig verdergaren en roer voorzichtig zodat de erwtjes heel blijven. Werk af met peper, zout en de fijngesneden lente-ui en haal de pan van het vuur.
  5. Giet de pastinaak, eenmaal gaar, af en mix fijn met een mixer. Voeg eventueel wat spuitwater toe om wat luchtiger te maken. Kruid met peper en eventueel nog wat zout. Houd warm.
  6. Let op je timing: idealiter komt alles nu netjes samen. Laat de rijst even uitlekken en meng dadelijk met de groentjes. Voorzie elk bord van een bedje rijst en dresseer hier een stuk vis met het kruidige venkelkorstje op. Werk af met een streepje warme pastinaakmousse. Smakelijk!
Notities

Heb je te veel pastinaak? Met een stukje vlees (gekookte ham) of vis (grijze garnaaltjes) en verse kruiden op een lepel heb je in een handomdraai een lekker aperitiefhapje gemaakt.

Deel dit Recept


Speak Your Mind

*